اگر در حال حاضر در فرانسه بدون هیچگونه مدرکت اقامتی هستید و یا همراه با مدرکی به غیر از مدرک درخواست پناهندگی هستید، حق درخواست پناهندگی در کشور فرانسه را دارید.
قدم اول : مراحل ثبت درخواست در دفتر پذیرش (PADA) و استانداری (Préfecture)
برای ثبت درخواست پناهندگی خود در گام نخست باید به بخش پذیرش (PADA) محل زندگی خود مراجعه نمایید.
این مرحله برای ثبت درخواست پناهندگی شما در Préfecture ضروری می باشد، حتی قبل از هر گونه مراجعه ای به Ofpra(سازمان حفاظت ا ز پناهندگان و افراد فاقد تابعیت)، و شامل کودکان و همچنان افراد بزرگ سال می شود.
PADA شما را در برای تکمیل درخواست پناهندگی همیاری میکند و وظایفی را به عهده دارد همچون :
۱- آگاه سازی شما از روند پناهندگی
۲- در اختیار گذاشتن فرم ها و برگه هایی که توسط سازمان مهارجت فرانسه (Ofii) تهیه گردیده، جهت اطلاعات بیشتر
۳- کمک به شما برای تکمیل و پر کردن برگه درخواست پناهندگی و اطمینان حاصل نمودن از کامل بودن فرم جهت ارسال به استانداری (Préfecture).
برای درج اطلاعات شما، توسط کارمند بخش پذیرش (PADA) سوالاتی از شما خواهد شد همچون:
- مشخصات فردی : نام و نام خانوادگی، سن (ترجیحاً به میلادی)، ملیت، وضعیت تاهل و ...
- مسیر سفر از کشور مبدا (همراه با تاریخ و زمان دقیق) - آگاهی از مسیر راه این اجازه را به آنها می دهد تا بدانند آیا از کشورهای دیگر اتحادیه اروپا عبور کرده اید تا در این صورت قانون دوبلین را اجرا کنند.
- تاریخ و طریقه ورود شما به فرانسه
- آیا قبلاً تقاضای پناهندگی در فرانسه و یا دریکی از کشورهای اروپایی کرده اید؟
تمامی این اطلاعات مستقیما به استانداری (Préfecture) فرستاده خواهند شد .
توجه: حتی اگر پاسپورت و یا کارت شناسایی ندارید، بخش پذیرش موظف می باشد تا درخواست پناهندگی شما را ثبت نموده و اطلاعات داده شده را بر روی فرم درخواست پناهندگی شما وارد نماید.
بعد از مراجعه به گیشه خارجی (Étranger)، دوباره به بخش پذیرش (PADA) بازگردید و در آنجا:
آدرس پستی در اختیار شما قرار خواهد گرفت (بدین معنی است که به شما یک آدرس ثابت تعلق میگیرد و این امر برای دریافت نامه هایتان بسیار حائظ اهمیت می باشد)
به شما کمک خواهد شد تا فرم درخواست پناهندگی را همرا ه با خود شما پر و تکمیل نمایید
- برای ترجمه اسناد و مدارک به شما کمک می شود
- برای دریافت بیمه (CMU) به شما کمک خواهد شد
- به سازمان های خیریه جهن دریافت کمک های اولیه و ضروری (برای دریافت لباس و مواد خوراکی و ... ) معرفی خواهید شد
- تلاش خواهد شد تا محلی برای اسکان موقت شما فراهم شود.
مدارک لازم برای ارائه کردن :
شما باید مدارک ذیل را ارائه دهید :
- هرگونه مدارک شناسایی برای مشخص کردن هویت شما و همچنان برای تمام اعضای فامیل که شما را همراهی می کنند.
- هرگونه مدارکی که ثابت کند که شما به صورت قانونی وارد فرانسه شده اید و یا هر نشانه و مدرکی مبنی بر شرایط ورود شما به فرانسه و مسیرهای سفر شما از ابتدای شروع سفرتان از کشور خود تا به کشور فرانسه
- عکس
- نشانی و آدرس برای تماس با شما (در صورت امکان)
بررسی دوسیه
در استانداری برای آگاهی از اینکه آیا اسم شما در فهرست یوروداک Eurodac ثبت شده است یا خیر، اثر انگشت از شما گرفته می شود. استانداری همچنین شاخص های دیگری را نیز جهت رد یابی شما در کشورهای دیگر اتحادیه اروپا جستجو می کند:
از جمله در مورد مسیری که پیموده اید از شما سوال خواهد شد، به پاسپورت شما (جهت یافتن ویزای کشور اروپایی دیگر) و یا به مدارک هایی که در اختیار استانداری قرار میدهید توجه میشود تا آگاهی های لازم در مورد عبور شما از دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا کسب شود.
اگر اثرانگشت شما در فهرست یوروداک Eurodac ثبت شده باشد و یا اگر استانداری نشانه ای از عبور شما از دیگرکشورهای اروپایی بیابد، قانون دوبلین در مورد شما به اجرا درخواهد آمد.
اگر استانداری مدرکی مبنی بر عبور شما از کشورهای دیگر عضو اتحادیه اروپا نیابد، شما می توانید از فرانسه درخواست پناهندگی کنید.
توجه: قبل از مراجعه به استانداری، مشخص نیست که آیا مشخصات شما در فهرست یوروداک Eurodac ثبت هست یا خیر. ممکن است که کشورهایی که از آنها عبور کرده اید (ایتالیا، مجارستان، یونان و...) و در آنجا مورد بازرسی قرار گرفته اید، اثر انگشت شما را در این فهرست ثبت نکرده باشند.
استانداری Préfecture در حین ثبت درخواست شما اطلاعاتی را در اختیار شما خواهد گذاشت:
اطلاعاتی از قبیل حق و حقوق درخواست کننده گان پناهندگی در فرانسه.
اطلاعاتی در مورد سازمان هایی که توانمند به اطلاع رسانی و همیاری حقوقی شما در مورد شرایط پذیرش شما در فرانسه هستند. ( محل اقامت، مسکن، بهداشت و درمان و ... )
پرفکتور Préfecture اثر انگشت شما را ثبت میکند (به غیر از افرادی که کمتر از ۱۴ سال دارند) و کنترل میکند که شما قبل از آمدن به فرانسه، در کشوری دیگر درخواست پناهندگی نسپرده باشید.
توجه: به خاطر داشته باشید تا از تمامی مدارکت مهم فتوکپی تهیه نمایید و از تحویل دادن اصل مدارک خودداری نمایید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر